Na izbornoj Skupštini Hrvatske glazbene unije održanoj u Zagrebu izabrano je novo čelništvo HGU. Temeljem Statuta HGU, te broju članova podružnica, Izvršni odbori podružnica imenovali su sukladno broju redovnih članova ukupno 78 delegata s pravom glasovanja na Skupštini. Temeljem Statuta HGU, te broju članova podružnica, Izvršni odbori podružnica imenovali su sukladno broju redovnih članova ukupno 78 delegata s pravom glasovanja na Skupštini.

Nakon osam godina s mjesta Predsjednika HGU otišao je Husein Hasanefendić, koji se nije kandidirao za još jedan mandat. Za novog Predsjednika HGU velikom većinom glasova izabran je Nikša Bratoš, ugledni multi-instrumentalist, glazbeni producent i aranžer, a za Predsjednicu Glavnog odbora HGU izabrana je Mirela Priselac - Remi, pjevačica grupe Elemental.

Glasanjem na Skupštini formiran je i Glavni odbor HGU od 25 članova, koji će na svojoj konstitutivnoj sjednici izabrati tri dopredsjednika HGU. Nikša Bratoš i Mirela Priselac, koji su izabrani izravno na Skupštini HGU, uz tri dopredsjednika koje bira Glavni odbor, činiti će novo Predsjedništvo Hrvatske glazbene unije, tijelo koje operativno upravlja radom HGU između dvaju Skupština udruge.