Nakon 12 godina stanke, 06. srpnja 2014. u Briševu, općina Poličnik, Zadarska županija, ponovno će oživjeti Festival pjevača amatera, pod nazivom „Ma sve je to domaće". Festival se prvi put održao u veljači 2002. godine, kada je bio izuzetno dobro posjećen i medijski popraćen.

Nakon više od jednog desetljeća želimo stvoriti tradicijski festival koji će iz godine u godine „proizvoditi" nove mlade nade koje će biti viđene i olakšati im put do ostvarenja svojih snova, kažu organizatori.
Osim prilike za mlade neafirmirane pjevače, ovo je prilika i razvoju ruralnog turizma, jer se događaj održava na samom početku „srca" sezone, te smatramo kako će festival osim domaćih stanovnika zainteresirati i turiste kojih je u okolici Općine Poličnik poveliki broj.

Festival je pobudio veliki interes sudionika koji žele svoj talent pokazati baš u Briševu, ali i sponzora koji su voljni podržati ovaj događaj koji nije uobičajen u našoj županiji. Prijave za festival pristižu svaki dan tako da će se obaviti predselekcija kandidata da bi na koncu na festivalu zapjevalo 20 najboljih. Moramo istaknuti kako nam se osim pjevača iz zadarske županije javljaju i kandidati iz ostataka Lijepe naše, koji su do sad nastupali na brojnim priznatim festivalima i imaju po nekoliko svojih snimljenih autorskih pjesama. Izuzetno smo ponosni na sve koji su poslali svoju prijavu i možemo sa zadovoljstvom reći kako su sve do sad zaprimljene prijave više nego odlične.

Kandidate će ocjenjivati stručni peteročlani žiri koji je sastavljen od mahom poznatih zadarskih pjevača. U žiriju će (prema sadašnjem dogovoru) sjediti Zoran Jelenković, Ivica Sikirić Ićo, Marina Tomašević, Tomislav Paleka iz benda Furešti te Šime Ivčić iz benda Dalmatico.

Od 20 kandidata izabrat ćemo tri najbolja prema ocjeni žirija i tri prema ocjeni publike. Nagrade su izuzetno bogate:

1. nagrada žirija je snimanje pjesme

2. nagrada žirija je u vrijednosti do 700 kn

3. nagrada žirija je u vrijednosti do 500 kn

1. nagrada publike je u vrijednosti do 1000 kn

2. nagrada publike je vrijednosti do 700 kn

3. nagrada publike je u vrijednosti do 500 kn.

Festival se održava pod pokroviteljstvom Općine Poličnik, a do sad su ga podržali i Vrtni centar Gardenia, Autodijelovi Koruna, T.O. Dalmatino, Caffe bar Lav, Restoran Roko, Pizzerija Pantera, Eurogarden.
Prijave traju do 25. lipnja, a svoju prijavnicu možete zatražiti na e-mail adresi
futura.pragencija@gmail.com ili broj telefona 091/664-0976.