Prvo izdanje festivala SuperUho orijentiranog na aktualnu međunarodnu glazbenu scenu održat će se od 03. do 05. kolovoza u Šibeniku. Za razliku od niza kvalitetnih, ali masovnih ljetnih festivala, festival SuperUho po uzoru na svojeg starijeg brata Žedno uho zadržat će svoj prepoznatljiv intimni format uživanja u glazbi. Tome u prilog idu lokacije na kojima će se SuperUho održati - riječ je o intimnim lokacijama pristaništa TEF te gradskoj plaži BANJ, u neposrednoj blizini šibenske stare gradske jezgre.

Program prvog izdanja SuperUho Festivala bit će usmjeren najvećim dijelom na rock'n'roll glazbu u najširem značenju, a nastupit će trenutno najpopularniji predstavnici tog žanra, kao i oni eksperimentalniji i radikalniji novi izvođači na globalnoj sceni - predstavnici novog vala globalne rock scene i crossover žanrova; nastup na festivalu odradit će i izvođači elektronske, hip hop, funk glazbe čija je poveznica upravo rock stav, jasno izražen u njihovim kompozicijama i scenskom nastupu.

Dosad najavljeni izvođači prvog izdanja festivala SuperUho su: The National, Black Lips, Chelsea Wolfe, Rose Windows, Seven That Spells, ABOP, Bernays Propaganda i Diskodelija.

Cijena festivalskih ulaznica za prvo izdanje festivala SuperUho iznosi 290 kuna i vrijedit će do početka festivala, a cijena smještaja u kampu iznosi 150 kuna za sva tri festivalska dana.