U petak 02.05.2014. započinje nova sezona zadarske gitarijade!

Ove godine otvaramo sa koncertom „Za šaku metala" na kojem će nastupiti pet zadarskih metal bendova koji će se boriti za prolaz u jesensko veliko finale.

Modern/Industrial metalci „Cyber Hell" su prošle godine bili nadomak osvajanja titule ukupnog pobjednika, međutim ove godine nastupaju pod imenom „Cyber Hate" i kako sami kažu nemaju natjecateljskih pretenzija, samo su gladni nastupa. Vidjeti ćemo gdje će ih to odvesti...

Porciju thrash/speed metala isporučiti će vam beskompromisna četvorka „Tainted Blood", promovirati će autorske stvari i oderati ponešto old school obrada.


Još jedna thrash metal četvorka „Despised" predstaviti će vam se po prvi put na zadarskoj gitarijadi, sviraju nešto više od godinu dana, a do sada su nastupili na dva „Gen Fest-a".

U podzemlje death metala odvest će vas „Diversus" kombinacijom autorskih pjesama i obradama Amon Amarth-a, Kataklysm-a, Grave-a, Hypocrisy-a...

„Inferno B.C." je još jedan novi bend na zadarskoj metal sceni, sviraju heavy/power metal s elementima progressive-a, također će vam predstaviti svoj autorski materijal i razgaliti vas pokojom obradom.

Kako smo i najavili, kao specijalni gosti večeri nastupiti će iskusni grooveri „Gregzeye" iz Kutine, očekuje vas žestoka rasturačina, uzvratite im još jačim headbangingom!

Kao i svake godine, glasujte za svoga favorita putem kupljene ulaznice, ispišite ime najdražeg vam benda na poleđini i lansirajte ih u finale! Također, ispišite i svoje ime i prezime, vašu vjernost nagraditi ćemo ulaznicama za završni koncert gitarijade na jesen.

Dakle, idućeg petka svi u Staro kazalište lutaka u Jazinama, vrata otvaramo u 20h, cijena ulaznice simboličnih 20kn.