U susret skorom gostovanju ansambla Carskog ruskog baleta u Zadru TZ grada Zadra i portal 057info daruju ulaznice.

Ulaznice se preuzimaju u Turističko-informativnom centru na Narodnom trgu tijekom jutarnjih sati dana 23.01.2014. i to uz predočenje osobne iskaznice.

Dvorana Krešimir Ćosić, 23.01.2014. u 19:00 sati

Petar Iljič Čajkovski

ORAŠAR, balet u 2 čina

CARSKI RUSKI BALET

Uz sudjelovanje Plesnog odjela Glazbene škole Blagoje Bersa

Koreografija i libreto: Gediminas Taranda


„Orašar" je posljednje od tri baletna djela velikana svjetske glazbe Petra Iljiča Čajkovskoga i jedno od najljepših djela klasične baletne literature. U sto dvadeset godina od praizvedbe, njegova popularnost kod publike diljem svijeta stalno raste i vjerojatno ne postoji nijedna generacija mladih koja nije odrastala uz taj balet. U svojim kasnijim godinama Čajkovski je volio pobjeći u dječji svijet bajki i priča te je za predložak Orašara uzeo Hoffmannovu dječju pripovijest u obradi Dumasa sina, od koje je sastavio baletni libreto zajedno sa svojim prokušanim suradnikom, koreografom Mariusom Petipaom.

U ime organizatora izražavamo zadovoljstvo što će nakon izvedbi u četiri hrvatske nacionalne kazališne kuće i zadarska publika moći uživati u ljepoti jednog od najljepših djela klasičnog baleta i još jednoj vrhunskoj izvedbi ansambla Carskog ruskog baleta u Zadru.

Ulaznice su u prodaji putem sustava EVENTIM - prodaja je započela 9.1.2014.! Ulaznice se mogu kupiti i u Turističko-informativnom centru TZG Zadar (Narodni trg / M. Klaića 2, Tel. 023 316 166).

Cijene ulaznica:

Parter 100,00 kn (numerirana sjedala)

Teleskop sredina 80,00 kn (teleskopska tribina VIP loža - slobodno sjedenje)

Teleskopi 80,00 kn (teleskopske tribine LIJEVO i DESNO - slobodno sjedenje)

Tribine 60,00 kn (slobodno sjedenje)

Djeca do 9 godine starosti u pratnji roditelja - besplatan ulaz! Zbog ograničenih mjesta na parteru i teleskopskim tribinama, djeca bez plaćene ulaznice nemaju pravo na sjedalo, odnosno mogu sjediti u krilu roditelja.

Ulazi u Dvoranu Krešimir Ćosić:

ULAZI B i D - Gledatelji s ulaznicama za sjedala na teleskopima i tribinama

ULAZ VIP - Gledatelji s ulaznicama za parter

ULAZ PRESS - Osobe s invaliditetom u kolicima (besplatan ulaz)

Nagradnu igru zaigrajte odvje.