Kultur Shock, multietnički bend kojemu je sjedište u Sjedinjenim Američkim državama, oglasio se putem Facebooka s priopćenjem kako je referendum o pravu na brak korak unatrag te su naveli kako je to samo korak do smanjenja i drugih prava.

- Dragi prijatelji iz Hrvatske, predloženi referendum kojim se brak definira kao zajednica muškarca i žene je apsolutni korak unatrag. Ljubav i brak su ljudsko pravo, čak i ako se ne slažete s pravom gay osoba na brak to je prethodnik limitiranju vaših prava. Sloboda i prilika za sreću svima. Borite se za to, jer sutra će pokušati ograničiti vas, napisali su iz Kultur Shocka.

Ovaj bend sastavljen od imigranata predvodi Gino Yevdjevic iz Sarajeva, a upravo je različitost njihovih glazbenih nasljeđa, „smikasnih" pod utjecajem Seattlea proizvela spoj koji je od strane američke glazbene kritike definiran kao „balkan punk rock gypsy metal wedding-meets-riot music". Njihova glazba u osnovi ima sevdah, začinjen rockom, punkom, metalom, ska, sambom, rumbom i tangom. Dobar dio njihova repertoara bori se za prava manjina te stoga i ne čudi ovaj njihov apel Hrvatima.