Hrvatska radiotelevizija kao organizator natjecanja za izbor hrvatskog predstavnika za pjesmu Eurovizije donijela je odluku kako će preskočiti sudjelovanje na slijedećem Eurosongu, odnosno kako Hrvatska 2014. godine neće imati svoje predstavnike na ovoj manifestaciji, objavili su danas s HTV-a

Ovisno o interesu javnosti i gledatelja, HRT će naknadno donijeti odluku o prijenosu završne večeri Eurosonga, stoji u priopćenju.

Razlozi za odusatajanje su, obrazlaže se, što kao javni rtv servis, HRT osobito vodi računa o tome da se sredstva pristojbe troše na što učinkovitiji način.

'HRT ima u vidu tešku gospodarsku situaciju te vodi računa i o kritikama javnosti o financijskoj opravdanosti nastupa. Imajući u vidu kako ova odluka kod dijela naših gledatelja možda neće naići na odobravanje, HRT je i u svjetlu slabijih plasmana hrvatskih natjecatelja na Eurosongu posljednjih godina ipak odlučio uzeti pauzu od nastupa.

Hrvatskoj radioteleviziji kao organizatoru natjecanja za izbor hrvatskog predstavnika na Eurosongu u ineresu je odabrati pjesmu i izvođača koji će zauzeti što viši plasman, te će do odluke o eventualnom povratku na Eurosong svoje kreativne potencijale usmjeriti u tom pravcu', navodi se u priopćenju.