Nakon "iseljenog" Garden festivala, Petrčane će od srijede 29. svibnja do 3. lipnja biti destinacija na kojoj će se održati prvo izdanje festivala Love System. Organizatori očekuju od 750 do 1000 posjetitelja, većinom iz Velike Britanije, a ono što bi ih trebalo privući je vrhunska party destinacija te headlineri koje predvode Shonky, Bicep, Ralph Lawson, Finnebassen i Mario Basanov.

Organizatori Roko Stanišić, Damir Gržan i Ross Graham održali su danas konferenciju za medije u zadarskom Dallas music shopu na kojoj su najavili Love System te su rekli kako im je plan da se ova manifestacija održava i tijekom sljedećih godina.

- Kako je u Petrčanima bio Garden festival koji je nažalost otišao, puštao sam par godina glazbu kako bi dao prostor mladim zadarskim snagama. Došli su Englezi kojima se svidio prostor i krenuli smo u posao, rekao je Gržan dok je Stanišić kazao kako su sa svih strana bili pozitivni komentari, sve je spremno te će se za koji dan održati festival.

Festival se održava na Punti Radman, a radi se o festivalu elektronske glazbe. Program će se odvijati na dvije pozornice i na boat partyju koji se održava dva puta dnevno sva četiri dana.
Graham Ross, predstavnik organizatora iz Velike Britanije kazao je kako će se festival temeljiti na onome što rade i u Engleskoj, a publika će moći čuti DJ-eve orijentirane na house, techno i disco muziku te je najavio glavne zvijezde.

- Shonky je veliko trenutno zarađuje ogroman novac, Bicep su dvojac iz Irske koji su imali veliku godinu. Lawson je naš prijatelj koji ima najveću nezavisnu izdavačku kuću u Sjevernoj Engleskoj. Željeli smo dovesti različite ljude koji izvode glazbu koju volimo. Trebalo nam je dugo vremena da dovedemo ove ljude, jer ovo nam je prva godina. Roko i Dado napravili su ogroman posao, a promocija mi je bila dosta laka posebno zbog fotografija sa suncem, jer kod nas je stalno kiša, kazao je Ross.

Na festivalu će nastupiti i zadarske elektronske snage među kojima su DJ Liquid, DJ Vito, DJ Vinko i Andrologic. Više o postavi možete vidjeti na njihovim internetskim stranicama, na kojima se mogu kupiti karte koje su na našem području po cijeni od 350 kuna za cijeli festival, dok su dnevne karte 100 kuna. Prvu večer će karta biti 50 kuna, jer će kraće trajati. Na kraju konferencije istaknuto je kako se nadaju da će ovaj festival pomoći povratku turista u Petrčane.