Nakon što je dobio brojne lajkove sugrađana Leonardo Jakšić, gitarist zadarskog benda Scarlet Notes, dobit će ručno rađenu gitaru napravljenu u američkoj radionici „One Eyed Jack Custom Guitars".

Naime, Leonardo je napravio dizajn gitare i poslao ga na Facebook natječaj koji je organizirala ova radionica. Cilj natječaja bio je na fotografiju dizajna skupiti najviše lajkova. Nakon što smo objavili vijest, brojni Zadrani dali su mu potporu, a jučer je stigla sretna vijest iz Amerike - Leonardo je dobitni, i kreće izrada gitare.

Kao zahvalu svima koji su odvojili malo vremena i podržali njegov dizajn, Leonardo je u svom stilu napravio sliku, a kroz šalu nam je rekao kako će sada morati još vježbati sviranje, jer je više ljudi čulo da svira.

- Javili su mi se organizatori i pitali za detalje oko tijela: vrstu drveta, oblikovanje rubova, smještaj konjića, koje kontrole namjeravam koristiti. Oblik gitare će skinuti sa slike, a tijelo će biti gotovo kroz mjesec dana, ovisno o količini posla. Toliko se u pravilu čeka. Trebao bi dobivati fotografije o napretku. Pošti će vjerojatno trebati još najmanje 2 tjedna da pošiljka dođe u Zadar, tako da ne očekujem da će doći prije kraj trećeg mjeseca, kazao nam je Leonardo.

Za kraj je još jednom uputio veliko hvala svima koji su ga podržali, jer uskoro će imati jedinstvenu gitaru rađenu baš kako je i zamislio.