Miris pečenih girica, poznati šušur ljeta i polagana šetnja gradom obilježila je prvu zadarsku fešticu srijedom koja je sinoć otvorila sezonu poznatih zadarskih feštica.

Feštice srijedom organizirane su za goste koji zbog odlaska iz grada subotom ne mogu petkom do kasnih noćnih sati uživati u poznatim morskim delicijama na otvorenom koje se spremaju na ulici uz glazbu klapa u prugastim majicama što pruža doživljaj Mediterana kakav je on nekada bio. Također ideja feštica srijedom je da se one za razliku od feštica petkom održavaju na najpoznatijoj zadarskoj ulici Kalelargi i na taj način ožive grad.

Ipak, u ranovečernjim satima sinoć, na samoj Kalelargi osim gužve turista koji su razgledavali staru povijesnu jezgru, nije se moglo doživjeti previše Mediterana. Turisti su i dalje mogli uglavnom uživati u raznobojnim sladoledima i pizza cut ponudi uz poneki štand s giricama. Čini se da će fešticama srijedom ipak trebati još malo vremena da postanu brend kakav su u Zadru varoške feštice petkom.