Započinje novi ciklus zadarske gitarijade, petu godinu zaredom otvoriti će večer "ostalih" žanrova naziva "Mixofonija". Koncert će se održati u "Rupi" u parku Kapetanski, specifičnom prostoru u kojem se do sada nisu održavali koncerti tako da će ovo bitni svojevrsna "premijera", a istodobno i najava nadolazećeg Jader Urban Music Festivala.

Na prvom kvalifikacijskom koncertu očekuje vas "mix" izuzetno zanimljivih bendova, a samo jedan od njih osvojit će priliku za nastup u velikom finalu prvog dana JUMF-a.

Bendu živopisnog naziva "Prčiguzi" ovo će biti drugi nastup (prvi put su nastupili pod imenom "The Gofine") i ovom prilikom, uz nekolicinu grunge, punk-rock i alternative rock covera, predstavit će vam i svoj prvi autorski uradak pod nazivom "Batur".

Za razliku od njih, predvodnici zadarske grunge scene od 2004.-te, "Stonetribe", odlučni su u svom nastupu s ciljem prolaska u veliko finale. Bez obzira na pozamašan repertoar od tridesetak autorskih pjesama na engleskom jeziku, do sada zbog raznih obaveza nisu imali velik broj svirki i ove godine žele napraviti iskorak dalje i zauzeti svoje mjesto na alternativnoj sceni koje i zaslužuju.

Raspadom prečkog benda "Brižno Grilo", oformio se njegov logičan slijed, akustično-minimalistički projekt "Lice Mista", bend koji se bazira na ambijentalnoj glazbi, kombinirajući razne instrumente ( i "neinstrumente"), elektroniku i zvučne efekte, improvizirajući sa tonom i melodijom nesputano kreirajući i propitujući stvoreni „zvučni ambijent". Odlika im je također i stalno promijenjiv broj članova benda koji svaki njihov nastup čini drugačijim i unikatnim.

"Scarlet Notes", relativno nova pojava na zd sceni, nakon nastupa na splitskom i zagrebačkom demo festivalu, predstavit će se i u Zadru svirajući svoj autorski materijal koji opisuju kao pop-rock modernog izričaja, kombinirajući hrvatske i engleske tekstove, tražeći tako priliku preko JUMF-a do svjetske slave. Iza imena "Čopor" krije se kantautor Roberto Vodanović i pod tim imenom nastupa od 2004.-te. Do danas je izdao 12 albuma za vlastitu nezavisnu izdavačku kuću "Brlog Records", te se pojavio na nekoliko kompilacija drugih izdavača u Hrvatskoj i Americi. Ovaj lo-fi freak je jedinstvena pojava na hrvatskoj sceni, a isto tako može se pohvaliti da je i jedini izvođač koji je nastupio na svim izdanjima zadarske gitarijade do danas.

Kao specijali gosti dolaze nam šibenski "L'Kok", sastavljen od vrsnih glazbenika ( Fali V, Rawbau, Pilana bend...), svojim albumom prvijencem "Misli protiv riječi" kreću u pohod na hrvatsku glazbenu scenu i nakon nedavne izuzetno uspješne promocije u Šibeniku, predstaviti će svoj materijal i zadarskoj publici. Plesni ritam uz čvrste gitarske rifove sa popriličnom dozom funka neće vas ostaviti ravnodušnim...

Koncert će se održati u petak, 04.05., započinje u 20h, cijena ulaznice je simboličnih 20kn, a kao što je i običaj, publika putem kupljene ulaznice glasuje za svoje favorite. Zapišite ime benda i i vlastito ime i prezime na poleđini karte, ubacite u bubanj i možda ćete baš vi biti taj sretnik koji će u nagradnoj igri osvojiti trodnevnu ulaznicu za ovogodišnji JUMF.

Vidimo se u "Rupi"!