"Razmišljajući o našem desetom albumu, složili smo se Čićo ija da pokušamo sumirati sve naše glazbene kolaboracije proteklih godina i rezultat je Maneštrun", rekao je Robert Švorinić, koji uz Jadrana Dučića Čiću čini jazz sastav Black coffee.


Novi studijski album Maneštrun (Minestrone - tal. juha s povrćem) upravo je skup promišljanja o hrvatskoj kulturnoj baštini, mediteranskoj glazbi, mainstream jazzu koja su proteklih godina zaokupljali Black coffee.

Talijanski umjetnik Daniele Di Bonaventura, s kojim već neko vrijeme surađuju, pomogao im je u doticaju s mediteranskim izričajem, a s njim je ovaj jazz sastav uplovio i u međunarodne vode world music festivala. Osim autorskih pjesama Haitian cultus i La mia Terra, Daniele Di Bonaventura surađivao je i u pjesmama Jute san se zajubi i Zelena grana s tugom žuta voća. S dva ženska vokala, Tammy McCann , vrsna pjevačica iz Chicaga i Martine Thomas iz New Yorka, Black coffee je proniknuo u sfere ženskog vokalnog soula i jazza, a rezultat toga su pjesme Lush Life, E se domani i Come together.

Black coffee je poznat po svojim suradnjama s mnogim domaćim i stranim glazbenicima, dobitnici su brojnih nagrada i Porina, a njihov Maneštrun oslobođen žanrovskih barijera pitki je jazz začinjen Mediteranom.