Metalfest Hrvatska (www.hr.metalfest.eu) najavljuje prvih pet bendova iz regije, dva iz Slovenije, Brezno i Doomed, te tri iz Hrvatske, Ashes You Leave, Infernal Tenebra i Rising Dream, koji će nastupiti na ovom festivalu. Davanje prigode bendovima iz regije važan je zadatak Metalfesta, pa će tako od 200 prijavljenih, među kojima 120 iz Hrvatske, mnogi nastupiti na ovoj velikoj metal fešti.

Brezno je folk Metal band iz Slovenije koji 'grabi' naprijed velikim koracima. Nakon odličnih nastupa na Metalcampu i Bloodstock festivalu, Metalfest HR dolazi im kao nagrada za izuzetno dobre nastupe. Inez, pjevačica i flautistica, Katarina na klavijaturama, skupa s Maxom i Domenom na gitarama, Mitjom na bas gitari, Matejom za bubnjevima i violinisticom Anom, donose čarobne zvukove insprirane tajanstvenim šumama Slovenije i fascinantnom staroslavenskom mitologijom.

Na njihovom prvom CD-u 'Viharnik' svu se tu magiju može čuti na jednom mjestu.

www.myspace.com/breznospace

Slovenski Doomed nastao je nakon što je Mraz napustio band Mora i odlučio slijediti strast za death metalom. Nakon što su su Uroš Eršte na gitari i Galena Jordanova na basu pridružili bendu, nastao je prvi EP „From the Cryp", nakon čega je slijedila serija značajnih nastupa.

www.myspace.com/doomedband
Ashes You Leave, jedan od najpoznatijih hrvatskih metal bendova festivalu će donijeti melankolično i doom ozračje. Kako ih je ljetos napustila dugogodišnja pjevačica Tamara, nakon duge i opsežne potrage bend je kompletirao line up za šesti album. Nova pjevačica Giada 'Jade' Etro dolazi iz Italije i njeno pjevanje svi opisuju u superlativima. Uz Giadu, Ashesi You Leave imaju i novog bubnjara Armanda Floričića, a nedavno su potpisali ugovor s renomiranom njemačkom agencijom Rock 'n' Growl promotion and management agency, što će im otvoriti nove horizonte na metal tržištu.

www.ashesyouleave.org
Istarski Death progresivci Infernal Tenebra upravo su dobili master nadolazećeg albuma, kojeg je u jednom od najcjenjenijih metal studija na svijetu producirao i masterizirao producent Jens Bogren, poznat po radu s Opeth, Amon Amarth, Paradise Lost, Devin Towsend, Soilwork, Turisas, Enslaved, Katatonia, God Forbid, Hammerfall, Pain Of Salvation... Svoj friško snimljeni album „New Formed Revelations" iduće će godine će promovirati po brojnim europskim festivalima, uključujući Metalfest HR, gdje će album ujedno imati i ekskluzivnu promociju.

www.infernaltenebra.com
Jedni of festivalskih domaćina, Rising Dream iz Zadra, nakon žestokog festivalskog ljeta širom Europe, trenutno u Švedskoj, u Sweetpot studiju s producentom Rickardom Bengtssonom (Arch Enemy, Firewind...), snimaju drugi album „System Corrupt". Bit će to prvi album s pjevačicom Ines Tančevom, koja rijetkom kombinacijom clean i growl vokala bendu daje potpuno novu dimenziju, a žanr metal glazbe koju RISING DREAM sviraju, pogotovo nakon izlaska drugog albuma predviđenog za kasno proljeće 2012., neće biti podložan definicijama.

www.rising-dream.net
Blind Guardian, Kreator, Hypocrisy, Ensiferum i Legion Of The Damned potvrdili su svoje nastupe na festivalu, a iduće potvrde bit će objavljene uskoro.
Ulaznice za Metlfest Hrvatska, kao i fan pack paketi moći će se kupiti u od 01.10. 2011 u Festivalskoj online trgovini (http://www.hr.metalfest.eu/fanpack.html) po cijeni od 299kn/44Eur za festivalsku ulaznicu i 349kn/52 Eur za fan paket. Paket je ograničen na 1000 komada.