Nakon trogodišnje stanke Leut Magnetik vraća se na scenu s novim singlom "Arhitekt" koji najavljuje njihov novi materijal i uzbudljivi žanrovski odmak koji se bazira na gudačkoj sekciji kojom je bend dobio sasvim novu dimenziju.

Leut Magnetik osnovan je 2001.godine, iza sebe ima dva albuma od kojih je drugi 2006. okrunjen Porinom za najbolji album urbane klupske glazbe.

Njihove početke karakterizira specifični hip-hop izričaj, zatim se priča nastavila u disco punk smjeru, a kako zvuči novi Leut Magnetik moći ćete čuti, vidjeti i doživjeti u petak 16.09.2011. u Kneževoj palači u Zadru, gdje će nastupiti u sklopu jedinstvenog kulturno-umjetničkog događanja u organizaciji Društva arhitekata Zadra, u suradnji sa udrugom "Šigureca" i uz potporu Narodnog muzeja Zadar.

Ovo događanje popratni je program tradicionalnog teniskog turnira kojeg Društvo arhitekata Zadra organizira svake godine u Zatonu kraj Zadra, a organizira se s ciljem promocije i popularizacije kako samog rada Društva arhitekata Zadra tako i čitave arhitektonske struke u javnosti, te jačanja interakcije s lokalnom zajednicom u kulturnom smislu. Osim što će Leut Magnetik premijerno izvesti svoj novi materijal, na ovom događanju predstaviti će se i arhitekt Bogdan Marov sa svojom video instalacijom fotografija naziva "Oblici", a očekuje vas i zanimljiv VJ dvoboj naziva "Analog vs. Digital" kojeg će izvesti Mišo Kamber i Danijel Ožaković. Ne propustite priliku doživjeti prostor Kneževe palače u sasvim "novom ruhu"!

Program započinje u 21h, a cijena ulaznice je 30 kuna (sudionicima teniskog turnira i članovima Društva arhitekata Zadra ulaz je besplatan).