Dašak holivudskog glamura u subotu navečer osjetio se i u Zadru, iako ne s tako proslavljenim gostima poput Angeline Jolie, koja je uživala na Brijunima.

Zahvaljujući zadarskom izdanju Noir Film Festivala u gradu je nekoliko dana boravio glumački i ljubavni par Krysten Ritter i Brian Geraghty. Iako je došla u pratnji svog partnera, koji je najpoznatiji po ulozi Owena Eldridgea u Oskarom nagrađenom "Naredniku Jamesu" i televizijskoj seriji "Zakon i red: Odjel za žrtve", Krysten su odmah prepoznali mnogi Zadrani po ulozi Lucy u seriji "Gilmoreice" te iz filma "Tajni snovi šopingholičarke".

U Zadar su doputovali kako bi nazočili hrvatskoj premijeri kratkometražnog noir filma "Mind Games", redatelja Gavina Bonda, u kojem Brian glumi s hrvatskim top modelom Helenom Šopar. Hrvatska je predivna, očaravajuća. Bili smo na Kornatima, upoznali vaše otoke i uživali u moru i dobroj hrani. Posebno nas se dojmila stara gradska jezgra Zadra, koja bi mogla biti idealna prirodna kulisa za filmski set. Kad već u koprodukcijama snimamo po Mađarskoj, Češkoj, Rumunjskoj ili Rusiji ne vidim razloga zašto se američki hitovi ne bi snimali i u Hrvatskoj, možda baš na zadarskom području, rekao je Geraghty. Siguran je da će on i njegova djevojka Kyrsten ponovno doći na odmor u Hrvatsku. Na kratko je u domovinu došla i Helena Šopar, trenutačno najzaposlenija hrvatska manekenka, kojoj je uloga u filmu "Mind Games" bila prva u životu. Mislim da sam u manekenstvu postigla najviše što sam mogla, pa sada planiram prijeći u glumačke vode. To mi je ionako bila želja od djetinjstva, priznala je prelijepa Helena. Nakon filmskog debija ponude za nove uloge već su počele stizati.

A, kako kažu organizatori Noir festivala, iduće godine nastavljaju s još bogatijim programom i autorima noir-žanra ne samo iz svijeta filma, nego i glazbe, fotografije i književnosti.