Wakeboard Contest Zadar 2011 održat će se prvi put u Zadru i to u sportskoj lučici Jazine. Domaćin je zadarski Maraschino bar. Natjecanje u estremnom daskanju održat će se u tri kategorije - wakeboard open men kategoriju, wakeskate kategoriju i woman kategoriju.

Organizatroi su se potrudili tako da su svoj dolazak prijavili mnogi poznati svjetski wakeboarderi. Među ženama nastupit će svjetska prvakinja Denise De Haan, Naja Puhan i hrvatska prvakinja u wakeskateu Nelly Mance.

U muškoj konkurnciji sudjelovat će  će biti hrvatski prvak Nikola Vranešić, Guinness World recorder Igor Deranja, najbolji slovenski wakeboarder Robert Pokovc WKB, Miha Flajs WKB, Matic Flajs WKS iz Njemačke Tom Richter WKB, Marius Klauenberg WKS...Slovačka; Miroslav Hribik WBK, Richard Marcincin WBK, Martin Ščambora WKS, Michael Paška WKS, Italija Riccardo Buffo WKB, Austrija; Christoph Celetz WBK i mnogi drugi...

Wakeboard u Zadru najavljen je kao dnevna atrakcija u uvale Jazine od 29. do 31. srpnja, dok će se za noću atrakciju Ponton festivala u organizaciji Maraschino bara 30. srpnja pobrinuti Severina.