Nakon što su se sa svojim duetom "Kad si otišla ti" uspješno predstavili na zadarskom festivalu zabavne glazbe, Bepo Matešić i David Ricov odlučili su kako je vrijeme i za videopromociju njihovog novog rada. Za lokaciju spota odabrana je uvala na otoku Viru, a zaljubljeni par odigrali su Igor Jelinić Toto i Ava Karabatić.

Do zajedničke suradnje došlo je zahvaljujući veselici kod Erika Pavina gdje su Ava Karabatić i Bepo Matešić zapjevali zajedno. Upoznavanju je kumovao Igor Jelinić Toto, Bepu se svidio se njezin temperament, a Avi pjesma i njezin tekst.

To je inače, prvo zajedničko snimanje spota Davida Ricova i Bepa Matešića, iako pjevaju već dugi niz godina.

- Ava je jedna mila i draga osoba, ona plijeni pažnjom gdje god da se pojavi i jednostavno je čovjek mora voljeti i zbog njene ljepote i zbog njenog smisla za humor, nije krio riječi hvale David Ricov, dodajući kako je upravo ona idealna osoba za to što im treba, a to jest da im glumi u spotu.

Što se tiče njegovog starijeg kolege, to je kaže, dugogodišnja i uspješna suradnja.

- Ja i Bepo smo kombinacija koja prolazi već šest godina. Kada sam bio mali, Bepo i Mladen su mi bili idoli s pjesmama "Nije u šoldima sve" i "Tu je moj dom". Sreća mi se na kraju osmjehnula, Bepo i ja smo se našli za stolom, uzeo sam harmoniku, on je uzeo gemišt i tako je pjesma počela. Jest da me je malo naučio piti više nego što bi smio, ali to sve ide u staž posla, prepričava svoje početke s Bepom David Ricov, dodajući kako je s njime raditi čast i zadovoljstvo.

- Iskustvo radi svoje, a Bepo je godinama u poslu i to meni samo dobro može doći, zaključio je David Ricov.

Zadovoljstvo suradnjom nije krila niti Ava Karabatić.

- Ovo je za mene velika prilika u životu zbog toga jer sam još kao malo dijete bila zadivljena Bepom i Mladenom na Zadarfestu s duetom "Nije u šoldima sve" i ovo je moje ostvarenje iz snova i jedna velika životna želja. Bepo je ne samo izvrstan i kvalitetan pjevač, već i velik čovjek i osoba dobrog srca. Ponosna sam i počašćena što mi je dao ovu priliku, kazala je Ava kojoj je ovo inače prvo iskustvo pred kamerama. Do sada je nastupala u pojedinim manjim predstava i mjuziklima po školama.

- Inače, stvarno nikad ne glumim, možda bi bilo bolje da nekad glumim, ali ne glumim, poručila je Ava kojoj za ovu prigodu nije bio problem skinuti se u ljetnu haljinu, unatoč nižim temperaturama. Za odabir "outfita", kao i u mnogim prijašnjim slučajevima, zaslužan je njezin otac.

- Imamo takav odnos, a i volim poslušati njegov savjet jer stvarno smatram da ima ukusa, a nekad kad se meni nešto na prvu svidi, kad dođem doma promijenim mišljenje, pa se zato uvijek volim posavjetovati s nekim, pojasnila je Ava.

Sport je režirao Željko Petraš, dok je za snimanje kadrova zadužen Zoran Lučić. Sve scene snimljene su jučer na jednoj od virskih plaža koja je uspjela zadržati štih dalmatinske obale, a opet da njen položaj odgovara snimateljskim uvjetima svjetla.

- Odabrali smo ovu lokaciju jer se u pjesmi spominje jedno ljeto i jedna zgodna dama, pretpostavljam da je stihoklepac mislio na jednu turistkinju. Ovdje imamo jednu uvalu koja je još uvijek autentična kao što bi i trebale izgledati dalmatinske uvale, no takvih je sve manje. Ovdje, dakle imamo Dalmaciju u jednom izvornom obliku i imamo hridine koje se također spominju u pjesmi. Vrijeme nas je poslužilo, imali smo sunce što je zaista bilo jako teško i zamisliti da ćemo moći snimati ljetnu pjesmu u siječnju, kazao je Petraš kojem je ovo inače četvrta suradnja s Bepom Matešićem, a ona će se, kaže i nastaviti.

Kako doznajemo, to će biti već i za mjesec dana kada se očekuje snimanje novog spota i to za pjesmu "Mi imamos mnogos problemos" Dua Pegla s kojom su Bepo, David i Toto nastupili na večeri posvećene Tomislavu Ivčiću u sklopu Festivala zabavne glazbe Zadar 2010.

- Kako je Bepo još uvijek duhom i tijelom mlad, možemo od njega očekivati barem još desetak hitova, sa smiješkom je zaključio Petraš.

Dodajmo i to kako je autor pjesme "Kad si otišla ti" Niko Bulić, a spot bi svjetlo dana trebao ugledati već kroz desetak dana.