ZADAR - Šarenilo narodnih nošnji, plesa i dječjih osmjeha večeras je prodefiliralo pozornicom HNK Zadar. Tamo se, naime, održala božićna priredba plesnog odjela glazbene škole Blagoje Bersa putem koje su njezini profesori i učenici odlučili pokazati dio svog rada i truda iz proteklih nekoliko mjeseci.

Priredba je otvorena programom „Uoči Božića" sastavljenim od osamnaest dječjih folklornih igara i pjesama za čiju koreografiju je zaslužna Jasna Frankić Brkljačić. Dio učenika mogao se pohvaliti s originalnim nošnjama za što je bio zaslužan Dragan Kutija iz Polače, dok se za ostale pobrinula Lucija Marinović.

Na djela R.Straussa zaplesale su učenice klasičnog baleta čiju koreografiju je osmislila Sanja Petrovski. Svoj doprinos dao je i područni odjel Preko s nastavnicom Tanjom Stipčević koja je osmislila koreografije za svoje učenice suvremenog plesa. Uslijedile su potom i četiri koreografije Vlaste Marotti Hrašćanec, a cijeli program zaključen je Spidericama, sadašnjim i bivšim učenicama suvremenog plesa koje su zaplesale s koreografijom Lucije Peše.