ZADAR - Više od sat i pol izvrsne glazbe Zadranima je večeras u HNK Zadar priredio Chicago Mass Choir. S razlogom je kazalište bilo u potpunosti rasprodano, jer već s prvim taktovima energični gospel pjevači su podigli cijelu dvoranu.

Kako to i ide, tijekom bogatog nastupa trinaest članova sastava izvelo je brojne gospel klasike. Našli su se tu „God is my everything", „Amazing grace", ali i „Prayer will fix it". Devet izvrsnih vokalista, koliko ih je zapjevalo večeras na pozornici u HNK Zadar, svojim izvedbama nisu ostavili nikoga ravnodušnim, a njihove energične interpretacije razbudile su i najmirnije promatrače.

Chicago Mass Choir, uža je postava jednog od najprestižnijih i najpoznatijih američkih gospel zborova Chicago Mass Choir Ensemble koji nadilazi ustaljenu predodžbu gospela. Energičan nastup te mješavina tradicije i modernog, uz ogromne količine pozitivne energije, garancija su uspjeha američkih glazbenika, a što su još jednom njegovi pjevači potvrdili i na zadarskom nastupu.

Zahvaljujući pozivu da nastupe u Zadru, u Hrvatskoj su večeras nastupili po prvi put. To će ujedno biti i njihov jedini koncert na našim prostorima nakon čega nastavljaju turneju po Europi te je zaključuju u Zurichu.

Večeras je u povodu ovog božićnog koncerta održana i prigodna lutrija, pa su tako sretnim dobitnicima uručene tri nagrade, od kojih je najvrjednija bila put za dvoje u Zagreb, i to na predstavu Krešimira Dolenčića „Građanin plemić" koja je ove godine proglašena najboljom dramskom predstavom.