Početno oduševljenje informacijom da će slavna hollywoodska glumica Angeline Jolie priču svog redateljskog prvijenca smjestiti u BiH i da će dio filma biti i sniman na lokacijama u zemlji zamijenile su polemike o tome je li spomenuta filmska priča uvreda za ratne žrtve.

Iako sam scenarij filma još nije objelodanjen, informacije kako će se film temeljiti na priči po kojoj se Bošnjakinja zaljubljuje u srpskog vojnika koji ju je silovao bile su dovoljne pojedinim stradalničkim udrugama iz BiH da zatraže zabranu snimanja ovog filma u BiH.
Predsjednica udruge "Žene - žrtve rata", koja uglavnom okuplja silovane Bošnjakinje iz proteklog rata, Bakira Hasečić, upozorila je da se ovakvim scenarijem filma pokušava umanjiti zločin masovnih silovanja počinjenih u ratu u toj državi. Ona je javno od mjerodavnih vlasti zatražila objašnjenje tko je i zašto izdao dopuštenje da A. Jolie dijelove svog filma snima i u BiH.

U toj udruzi smatraju kako je A. Jolie uvrijedila sve silovane Bošnjakinje pokušajem da njihovu životnu traumu prikaže kao ljubavnu opsesiju. Zbog toga su članice ove udruge i odbile susret sa slavnom glumicom koji je nedavno pokušao dogovoriti ured UNHCR-a u Sarajevu.
Angie se želi susresti s članicama udruge

UNHCR je proslijedio pismo iz Sarajeva Angelini Jolie koja je udruzi "Žene - žrtve rata" poručila kako je ne bi trebali osuđivati prije nego što vide film.
- Nikada ne bih olako shvatila užase rata - poručila je A. Jolie izrazivši spremnost da se sastane s članicama udruge kada dođe u Sarajevo.
U poslijepodnevnim satima objavljeno je kako je zamjenik premijera Federacije BiH i federalni ministar kulture i sporta Gavrilo Grahovac danas poništio odobrenje za snimanje filma na području Federacije. Grahovac je pojasnio da, prema važećoj zakonskoj regulativi, Federalno ministarstvo kulture i sporta izdaje odobrenje ukoliko se film snima na području više kantona. Ukoliko se, pak, snima na području jednog od kantona, nadležno je kantonalno ministarstvo.

Angelini bi, ako Grahovac ostane pri svojoj odluci, na raspolaganju ostalo područje srpskog entiteta, ali, po svemu sudeći, i sam grad Sarajevo jer je ministar kulture sarajevskog kantona Emir Hadžihafizbegović u izjavi za HTV napao Grahovčevu odluku.