ZAGREB - Upravo je započela sinkronizacija animiranog filma Alpha i Omega 3D u kojoj glasove glavnim likovi¬ma - vučici Kati i vuku Luki posuđuju Iva Šulentić i Luka Nižetić.
Riječ je o animiranoj avanturi snimanoj u 3D tehnologiji, koja prati sudbinu dvoje mladih vukova. Kata je dominantna i poduzetna vučica, dok vuk Luka više živi za trenutak. Zbližit će se unatoč svo¬jim razlikama kad ih zarobe čuvari parka i odvedu u daleku i opasnu zemlju pravih lovaca.. 

Luki Nižetiću i Ivi Šulentić je ovo prva zajednička suradnja na filmu, a Luki i prvo iskustvo u sinkro¬nizaciji. Nama su otkrili kako je došlo do suradnje i dojmove sa samog početka snimanja. 

- Dok sam kao mala gledala crtiće na televiziji, na kraju gotovo svakog bi pisalo - sinkronizacija: Iva¬na Vlkov Wagner. Kad sam dobila priliku raditi s gospođom Wagner bila je to iznimna čast, ostvare¬nje djetinjih snova i jasno prilika koja se ne propušta. Uostalom vučica Kata mi se jako sviđa, onako jaka i samostalna, spremna čak i na dogovorenu udaju kako bi učinila najbolje za svoj čopor. Sre¬ćom, od tog dogovora neće biti ništa jer prava ljubav, baš kao u svakom dobrom filmu, na kraju pob¬jeđuje, rekla je Iva. 

- Sinkronizacije animiranih filmova su u zadnjih par godina stvarno odlične i od tuda u meni želja da se okušam i na tom polju. Stoga je do ove suradnje i došlo nekako spontano. Uostalom, film mi je odličan i jako mi se sviđaju likovi. Vuk Luka, kojem ja posuđujem glas je onako vrckav i luckast, a opet plemenit i dobar, pa sam se brzo našao u njegovom liku, kazao je Luka.


Redateljica sinkronizacije je Ivana Vlkov Wagner, a radi se u zagrebačkom AVC studiju. - - - Svaka sinkronizacija animiranog filma je veliki izazov a postaje i pravo zadovoljstvo kad se radi s predanim i vrijednim ljudima kao što su Iva i Luka. Iako je Luki ovo prvi susret sa sinkronizacijom, od samog početka se iznimno trudio, tako da se već na prvom snimanju pretvorio u pravog profesio¬nalca. Uostalom, on ima nešto vučje u sebi, a vidjeli smo i na sebi, tako da se odlično saživio s likom koji nosi i njegovo ime. Vuk Luka. 


Za Ivin trud i rad imam samo riječi pohvale, ona već ima i iskustva, ali ipak sada prvi put oživljava animirani lik. Iva je super, vesela, ljupkog glasa i savršeno funkcionira kao Lukina partnerica. 


Kako su se Iva i Luka snašli u vučjem svijetu možete provjeriti u kinima od 14. listopada