Već pomalo zaboravljeni arhitekti splitske promenade, kada su se odlučili za tehno ploče, kao da su predosjećali da je upravo glavna šetnica ujedno i najbolja lokacija za najveći techno party u gradu, ali i cijeloj Hrvatskoj s obzirom na preko deset tisuća posjetitelja.

Bez obzira što već nekoliko dana pojedinci negoduju zbog zatvorene Rive, nastup DJ-eva opravdao je sve usputne probleme, a posebice kada je za miksetu stao Carl Cox. Naime, nastup popularnog Dj-a na splitskoj šetnici zaintrigirao je, tvrde Pero Fullhouse i Mladen Bibić, ne samo domaće, već i mnogobrojne turiste koji su do Splita odlučili skoknuli isključivo kako bi osjetili beatove neprikosnovenog kralja plesnog podija.

Iako je Cox u tehno glazbi, ono što je Madonna u popu ili pak Mick Jagger u rock glazbi, povučeni i jednostavni Britanac potpuno odskače od svojih razmaženih kolega. u glazbi je pune 33 godine, a miksanje još uvijeka smatra svojim pozivom, kojim uveseljava i spaja ljude.

A takav stav publika uvijek zna prepoznati...

- Ovo je poseban doživljaj, cijeli grad je na Rivi, masu mladih koji se odlično zabavljaju. Ovakvi događaji nam trebaju i češće - oduševljen je zagrebački student Petar, koji je u društvu splitskih prijatelja guštao u nastupima DJ-eva.

Bez obzira što je Cox bio rezerviran za drugi dio večeri, publiku je vrhunski zagrijao DJ Pero Fullhouse. Kako nam je prethodno obećao, napravio je "warm up" kakav Cox i Split zaslužuju.

- Uvijek se ponašam kao da nastupam posljednji put i dajem maksimum - moto je Pere koji je to na splitskoj Rivi i najbolje demonstrirao.

Publiku je posebno oduševio "light show" koji je sastavni dio diskoteke na otvorenom.

Bogat vatromet započeo je oko devet sati navečer, dok su laseri cijelu večeri podizali i onako uzavrelu atmosferu.