Bliži se kraj projekta NETWAP: Mreža inicijativa za sprečavanje i održivo upravljanje otpadom kojeg Grad Zadar provodi od početka 2019. godine.

Cilj projekta bio je suočiti se s potencijalnim štetama u okolišu i poboljšati kvalitetu pomorskog okoliša u odabranim lokacijama programskog područja kroz povećanje razine svijesti u lokalnim zajednicama, jačanje kapaciteta, znanja i vještina te autonomije donošenja odluka, sukladno metodologiji održivog gospodarenja otpadom koja se temelji na inovativnim tehnologijama i postupcima. Što je ostvareno po tom pitanju, prezentirat će Upravni odjel za EU fondove na konferenciji za medije sazvanoj u petak.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.480.153,25 EUR, od čega je 1.258.130,26 EUR sufinancirano od strane Europske unije, program Interreg Italy - Croatia CBC 2014.-2020. Projekt NETWAP provodi Grad Zadar, kao vodeći partner, u suradnji s talijanskim i hrvatskim partnerima: Čistoća d.o.o. Zadar, Institut Ruđer Bošković, ENEA - Talijanska nacionalna agencija za nove tehnologije, energiju i održivi gospodarski razvoj, Molise Toward IL 2000 - Lokalna akcijska grupa, Fenice Foundation - Talijanska neprofitna organizacija, Union Regionale delle Camere di Commercio I.A.A. del Veneto - Gospodarska komora regije Veneto.