Arheološki nadzor nad jednim od zadarskih EU projekata obavlja David Ricov uz Smiljana Gluščevića. Tako se navodi na tabli EU projekta koja je, prema tvrdnji Ricova, fotomontaža. No, istina je da je njegova firma  Arheologija Art dobila taj posao od izvođača radova na zadarskoj rivi.

Kao što je poznato, Ricov je zaposlenik Narodnog muzeja, a Gluščević umirovljeni arheolog. Međutim, Ricov nema samo radno mjesto komercijaliste u toj županijskoj ustanovi u koju je došao, to već cijela nacija zna, po vezi s ravnateljicom Renatom Peroše, nego su oni i poslovni partneri. Renata Peroš, koja ima diplomu iz arheologije, ima i smisla za poduzetništvo pa je osnovala svoju firmu.

Arheologija Art krajem 2018. godine osnovana je za 10 kuna kao jednostavno dioničko društvo da bi se krajem prošle godine registriralo kao društvo s ograničenom odgovornošću za arheološka istraživanja i poslovne djelatnosti. U prosincu 2020. godine, kada se povećava temeljeni kapital na 20 tisuća kuna, jedan od osnivača i osoba koje zastupaju Arheologiju Art postaje David Ricov.

Sve je to po zakonu, pa je tako Ricov, umjeto Arheologija Art završio greškom kao ovlaštena pravna osoba u arheološkom nadzoru kojeg zapravo kao stručna osoba radi Gluščević. On je oduvijek bio dobar s Renatom Peroš i specijaliziran je za podmorska istraživanja pa nije čudno da ga je angažirala u arheološkom nadzoru  rekonstrukcije rive.

Taj posao sigurno će donijeti poboljšanje u poslovanju firme Arheologije Art koja je 2020. godinu završila s gubitkom od 40 tisuća kuna.