Tržnica Zadar današnjim danom daje na potpis ugovor sa zakupcima 24 kućice koje su za adventska događanja već dopremljene na Trgu pet bunara i Trg Petra Zoranića.

Dok je u prvom krugu bilo 141 ponuda za 21 kućicu te je izlicitiran najveći zakup od 61 250 kuna bez PDV-a, za preostale četiri kućice Tržnica je dobila tri ponude. Početna cijena je bila 7000 kuna, a po kojem iznosu su ugovorene, Tržnica nije objavila osim da će te tri kućice zakupiti ugostiteljski obrt Lord, Nero plus j.d.o. te Pura Vida, turistički obrt.

Doznajemo kako su oni jedini imali potpune ponude u skladu s uvjetima traženim na natječaj, a bile su i veće u odnosu na početnu cijenu.

Advent se otvara u petak s koncertom Pips Chips & Videoclips u organizaciji TZ Grada Zadra. Prema njihovoj najavi Božićni sajam tradicionalno započinje paljenjem prve adventske svijeće u crkvi sv. Šime u petak, 26. studenog i trajat će 36 dana do 1. siječnja 2022. godine.

Direktor Tržnice, Tomislav Letinić najavio je kako će se od 17 do 24 sata prostor Adventa ograditi te će se na sajam moći samo uz COVID potvrde. .