Iz Hrvatskih pošta su nam potvrdili zastoj u raznošenju pošte koju su nam jučer prijavili građani.

- Provjerili smo situaciju s kolegama u Zadru koji su nam potvrdili da je nekoliko poštara privremeno odsutno zbog bolovanja uzrokovanih zarazom Covidom-19. No, dostava nije prekinuta nego se privremeno odvija slabijim intenzitetom. Poštare na bolovanju mijenjaju kolege iz drugih rajona i sve pošiljke će biti dostavljene korisnicima na njihove adrese, najavili su iz Ureda za korporativne komunikacije Hrvatske pošte.

Odgovor je to na primjedbu Zadrana s Branimirove obale koji nas je zamolio da provjerimo zbog čega im pošta ne stiže već 10-ak dana. On je to provjerio s prijateljima iz zgrada TIZ-a pa s područja do tzv. Male pošte. Nije samo riječ o računima, već o sudskim pošiljkama po koje će morati otići u samu poštu, što će nekima biti otežano nakon što je jučer uvedena COVID potvrda.

I tu se događa najveći apsurd - na otvorenim poštanskim šalterima u trgovačkim centrima bez COVID potvrde može se samo predići "plava" omotnica koja stiže od državnih službi: policije, suda i poreznika...

Iz Hrvatskih pošta zamolili su „korisnike za razumijevanje te ih pozivali da se za sve vrste upita obrate Službi za korisnike pozivom na broj 072 303 304 ili putem online obrasca https://kontakt.posta.hr.