Sličan interes građevinskih tvrtki zabilježen je na novom natječaju za građenje križanja ulice Jurja Križanića i Put Bokanjca, koji je objavljen godinu i pol dana otkako je zbog manjka proračunskih sredstava poništen natječaj.

Unatoč tome što je vrijednost tog posla narasla s 1.8 na 2.35 milijuna kuna te je vrijeme izvođenja radova produljeno s dva na šest mjeseci, iznosi ponuda ostali su u okvirima iz 2019. godine.

I ovog puta pristigao je isti broj ponuda, njih četiri, od čega su tri priložile tvrtke koje su se javile na prvom natječaju. No umjesto obrovačke Cestogradnje (1.442.539 kuna) sada je, nakon što "karte otkrivene", povoljnija ispala tvrtka Ceste Zadarske županije. Ranije su tražili 1.745.707,82 kuna, a sada bi posao obavili za 1.346.528 kuna. Kruševo put priložio je ponudu od 1.445.092 kuna, dok je Strabag zatražio 1.738.653 kuna.

Podsjetimo, nakon što je u prvoj fazi asfaltiran "bijeli put" koji vodi do groblja na Belafuži, ova druga faza radova odnosi se na sam spoj s ulicom Put Bokanjca koja će se proširiti zbog dodavanja lijevih skretača. Trenutno prometno rješenje nije dobro, zbog čega na tom raskrižju već više od dvije godine stoje čunjevi.