Iako je nova cestovna oprema prvotna planirana tek po završetku radova na aglomeraciji, Komunalni odjel u suradnji s policijom ipak je odgovorio na pitanje s grafita „Kad će ležeći panduri?", kojim je i dalje "ukrašen" zid osnovne škole na Novom Bokanjcu.

Tako su nedavno u Ulici Franje Fanceva, na potezu od 70-ak metara, osvanula čak četiri uspornika kao i prometni znak koji vozače upozorava da se nalaze u neposrednoj blizini škole. Kao i svaki, i ovi su ležeći policajci izazvali podijeljene reakcije stanovnika.

- Pozdravljam i podržavam svako poboljšanje sigurnosti prometa i želju da se nešto napravi  za stanovnike Novog Bokanjca. Međutim, ovo prometno rješenje nije im donijelo puno toga dobrog. Naime, njime su zaštićena djeca na jednom malom potezu, mikrolokaciji, a ne cijelim putom do škole. Ovo je samo gašenje požara. Kad su prisiljeni, nadležni stavljaju novu infrastrukturu, a kada je MO tražio rješenje za crne točke, onda su nam rekli da pričekamo dovršetak radova na aglomeraciji jer bi svi raniji zahvati predstavljali bacanje novca. Sada isto to rade kako bi oprali ruke od odgovornosti, ističe predsjednik Mjesnog odbora Novi Bokanjac Šime Rušin. Upravo je njegovog osmogodišnjeg sina na tom potezu nedavno "skupio" automobil kada je zbog parkiranih vozila morao šetati po kolniku. Nasreću, dječak se dobro oporavlja.

Kao jedan od zabrinutih roditelja, ali i diplomirani inženjer prometa, Rušin ističe važnost promišljanja dugororočne strategije upravljanja prometom, koja bi uključila uređenje parkirališne površine kao i dodatne izlaze iz naselja na ulicu Put Vrela te DC306.

- Prometni problemi ne mogu se rješavati parcijalno. Zbog postavljanja ova četiri iznimno visoka uspornika, dio vozača će odabrati drugu cestu pa će opet nastati problem. Dok se ne urede dodatni pravci na koje bi se preusmjerio teretni promet iz poslovne zone na Novom Bokanjcu, ni jedno rješenje neće biti sveobuhvatno, poručuje predsjednik tamošnjeg MO-a.