Nacionalni stožer civilne zaštite na rekordan dan po broju oboljelih od koronavirusa (6932 slučaja) objavio je kako se Covid potvrde uvode u državne i javne službe. 

Idućih dana objavit će se nove odluke i potvrde koje će biti preduvjet za obavljanje poslova i djelatnosti. Navedeno vrijedi za sve državne službenike i namještenike i zaposlenike društava u vlasništvu države i lokalnih uprava, a potvrde su obavezne i za korisnike tih institucija. 

Odluka stupa na snagu 15. studenog, a ovisno o stanju, upotreba Covid potvrda proširit će se na kafiće, restorane, shopping centre, kazališta...

Isto tako, ako se situacija ne poboljša, od 4. siječnja 2022. godine potvrde će vrijediti samo za preboljele i cijepljene, ali ne i za testirane, kako je to trenutno slučaj.

Novo ograničenje okupljanja stupa na snagu već sutra. Zabranjuje se održavanje svih okupljanja u zatvorenim prostorima za sve više od 50 osoba, i to sa Covid potvrdama. Sva javna događanja i okupljanja moraju završiti u 24 sata. Izuzetak su kina ako je film počeo do 23 sata i svadbe koje mogu trajati do 2 sata u noći.