Prošlog tjedna počelo je blagdansko ukrašavanje grada. Kao i svaki put počinje se od Bulevara prema širem gradskom središtu pa do jele koja će se okititi na Narodnom trgu.

Iz B plana, koji je podizvođač u ukrašavanju, kažu kako neće biti velikih promjena u obimu i samim ukrasima. Osvježit će se tek neki detalji. Koliko novaca, toliko ukrasa.

- Kao i svake godine Komunalni odjel putem ugovorenog izvođača Marex elektrostroj i uz podršku Nasada organizira božićno-novogodišnje komunalno ukrašavanje grada, potvrdio je pročelnik Robertino Dujela, navodeći iznos od 400.000 kuna s uključenim PDV-om.

Za taj iznos odradit će se u cijelosti skladištenje, servis, spajanje, odspajanje božićno novogodišnjih ukrasa s mreže, otklanjanje kvarova nastalih uslijed nevremena, kao i manjim dijelom nabava novih ukrasa.

- Vjerujem da ćemo po isteku višegodišnjeg ugovora, za 2023. godinu imati spreman novi model kojim bi, uz odgovarajuća proračunska sredstva, imali kvalitetnije i suvremenije ukrase u prostoru u skladu s novim trendovima i prihvatljivim idejama drugih urbanih sredina, najavio je Dujela.

Lampice će se i ove godine upaliti nakon Dana Grada.