Više od tri sata trajalo je otvaranje ponuda za zakup 25 kućica na natječaju Tržnice Zadar, koja je uz Turističku zajednicu Grada suorganizator Adventa.

Nikada do sada nije bilo takvog interesa uglavnom zadarskih ugostitelja, koji nakon odlične turističke sezone vide priliku u dodatnoj zaradi. Toliko da je Familia iz Zadra za A1 kućicu ponudila 61.250 kuna bez PDV-a. Oni su licitirali za još četiri kućice s ponudom od 51.250 kuna bez PDV-a. U kategoriju visokih ponuda ulazi Nela Murvica, koja je za dvije od šest kućica ponudila po 35 tisuća kuna bez PDV.

Ova licitacija ostat će upamćena i po ponudi obrta Shut up and Eat iz Petrčana. Oni su za jednu jamčevinu dali dvadesetak i to niskih ponuda. Nisu bili jedini koju krivo shvatili natječaj Tržnice.

Bit će velika jagma za najam 25 kućica. Početna cijena je bila 7 i 12 tisuća kuna, a ugostitelji i pokoji trgovac procijenili su da će im čak i puno veći zakup donijeti zaradu. Ugovori bi se trebali potpisati 22. studenog.

Ovog su tjedna otvorene i ponude za kućice na Višnjiku. Iskazano je dosta interesa, ali po nižoj cijeni od traženih 15 tisuća kuna, pa će se ugovori sklapati izravnom pogodbom.