Za vrijeme produljenog vikenda očekuje se pojačani intenzitet prometa, već od petka, u poslijepodnevnim satima pa sve do ponedjeljka na blagdan Svih svetih. Veći priljev vozila s kraćim čekanjima mogući su na naplatnim postajama: Lučko, Zagreb-istok, Sveta Helena i Bregana.

Na pojedinim dionicama zbog radova sanacije autoceste ili objekata na snazi su određena prometna ograničenja, koja zbog tehnologije izvođenja radova nije moguće u potpunosti ukloniti sa svih gradilišta.

Međutim, za vrijeme blagdana na gradilištima gdje je to moguće, regulacije će biti uklonjene ili organizirane na način da omogućuju maksimalnu protočnost prometa. Dionice na autocestama pod prometnim regulacijama gdje su u slučaju prometne nesreće ili izrazito gustog prometa mogući zastoji i vožnja u koloni:

Autocesta A3 Bregana - Zagreb - Lipovac

 nadvožnjak čvora Jankomir - zbog radova sanacije prijelazne naprave za promet je zatvoren vozni trak koji vodi iz smjera autoceste A2 u smjeru autoceste A3 (smjer Lipovac) dok se promet vodi preticajnim prometnim trakom.
U slučaju velikih zastoja i kolona vozila osigurati će se postavljanje čeličnih ploča i privremenog uklanjanja regulacije prometa, u cilju povećanja propusne moći zonom čvora, ali uz prolazak vozila u kontroliranim uvjetima.

 Na dionici između čvorova Križ i Ivanić Grad - zbog radova sanacije oštećenja donjeg i gornjeg ustroja mosta Žutica u smjeru Lipovca, za promet je zatvoren kolnik u smjeru Lipovca, a promet se vodi dvosmjerno s dva sužena traka u prometno opterećenijem smjeru i jednim suženim trakom u manje opterećenom smjeru, na kolniku u smjeru Bregane. Vozi se uz ograničenje brzine.

Tijekom blagdana regulacija prometa biti će uspostavljena na način da se u dane petak (29.10.) i subota (30.10.) vodi po dvije trake u smjeru Lipovca, a nedjelju (31.10.) i ponedjeljak 01.11. po dvije trake u smjeru Zagreba.

Autocesta A6 Zagreb - Rijeka
 Na dionici između čvorova Delnice i Vrata zbog radova rekonstrukcije vodoopskrbne i hidrantske mreže u tunelu Sleme, za promet je zatvoren preticajni trak kroz tunel Sleme u smjeru Rijeke, a promet se vodi voznim trakom uz ograničenje brzine.

Autocesta A7 Rupa - Križišće
 Na dionici između čvorova Jurdani i Matulji zbog radova izgradnje novog čvora Trinajstići za promet su u oba smjera zatvoreni preticajni trakovi, dok se promet vodi voznim prometnim trakom uz ograničenje brzine kretanja.

Most Krk, D102

 Zbog radova sanacije malog luka mosta Krk, za promet je zatvorena jedna prometna traka, a promet se vodi drugim prometnim trakom uz pomoć svjetlosne prometne signalizacije (semafor). U slučaju potrebe, u vrijeme pojačanog prometa, promet će se regulirati i ručno.

Iz HAK-a također žele informirati sve korisnike koji putuju u smjeru otoka Cresa, Krka i Crikvenice da ne koriste izlaz Oštrovica obzirom da je državna cesta DC 501, od čvora Oštrovica do raskrižja Meja u rekonstrukciji i zatvorena za promet. Kao alternativni pravac koristite autocestu A6 i A7.

- Molimo sve korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama na našoj web stranici www.hac.hr ili www.hak.hr. U slučaju izvanrednih situacija u prometu korisnike ćemo obavijestiti putem prometnog servisa HAK-a i radio postaja, stoga je važno uključiti radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS). Sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatnom info telefonu 0800 0422, poručuju iz Hrvatskih autocesta.