Iz HGSS-a Gospić dostavili su izvještaj o uspješnoj potražnoj akciji kojom je pronađen i spašen mladi belgijski par:

Jučer u 18.30 sati zaprimili smo poziv s primorske strane Velebita iznad mjesta Prizna od dvoje mladih belgijskih državljana koji su imali namjeru spustiti se sa Velikog Alana u Priznu te trajektom otići na Pag. Međutim uz to što su dosta kasno krenuli u taj poduhvat stvar se dodatno zakomplicirala nakon što su skrenuli sa planinarske staze i svjesni toga nastavili put dalje.

To se ispostavilo kao loša odluka jer su nakon nekoliko kilometara hodanja kroz kršovita, niskim grmljem i raslinjem obrasla bespuća primorske strane Velebita zaglavili na stjenovitom i vrlo nepristupačnom dijelu od kuda više nisu mogli niti znali nastaviti put. Kao dodatni otežavajući faktor primicala se i noć a bura je bila u jačanju.

Potpuno dezorijentirani i bez ideja u noći vidjeli su samo svjetla na Pagu i susjednim otocima i promatrali svoje željeno odredište koje se i nije činilo tako daleko, ali samo pogledom. Uz sve to dodatno otežavajući faktor bio je i taj što se mladiću u potpunosti raspala gojzerica. Jedino što im je preostalo bilo je pozvati pomoć preko Centra 112.
Ono što je sretna okolnost ove potrage je dostupnost signala za mobitel pa su mladi planinari u kontaktu sa spašavateljima dobili upute što činiti kako bi bili čim prije pronađeni. Također, sreća je i to da nisu bili povrijeđeni, a sa sobom su imali dovoljne zalihe hrane i vode.

Nakon što smo dobili lokaciju mladog para i napravili plan potrage, 10 spašavatelja krenulo je u potragu. Na ovom dijelu Velebita nema planinarskih staza već se djelomično naziru tzv. „kozje staze" kojima su se nekad kretali stanovnici velebitskih i pod velebitskih sela i njihovo blago. Kako staze ne služe svrsi već duži niz godina, nema stanovnika kao ni koza, tek protrči po neka divljač, one su obrasle raslinjem i postale gotovo neprohodne, što je ovu potragu činilo izuzetno zahtjevnom.

Spašavatelji su u potrazi koristili i bespilotnu letjelicu pomoću koje u 22 sata pronalaze izgubljene planinare. Iako je zračna udaljenost od vozila do nesretnih planinara iznosila „samo" 1,3 km, spašavateljima je trebalo 3 sata da se probiju do njih te pronađu najbolji i najlakši put i sigurno ih spuste s planinare.

Svi sretni zadovoljni krećemo svom idućem cilju, mi spašavatelji svojim kućama odmoriti prije posla i novog radnog dana, a mladi par u drugom pokušaju prema otoku Pagu. I to još danas, jer na satu je već 00.30.