Tri godine od aktiviranja klizišta, stanovnici na tom dijelu Posedarja i dalje žive u strahu da će njihove kuće "otploviti" u more.

- Koliko je Zadarska županija napravila po tom pitanju i je li pomoć u planu u 2022. godini? Jesen je, stiže zima, a stanovnici 20 objekata na rizičnom području i dalje ne spavaju mirno kada pada kiša, solidaran je načelnik Stankovaca Željko Perica koji je pitanje županu Božidaru Longinu uputio u ulozi županijskog vijećnika iz Kluba Ivice Žuvele.

Longin pak smatra kako je Županija napravila dovoljno po tom pitanju.

- Mi se itekako angažirali. Pomogli smo s 800 tisuća kuna, a od Hrvatskih voda dobili su 1,6 milijuna kuna. Mislim da je glavna odgovornost na Općini i da bi ona trebala tu malo povući i raspisati natječaj, a ne po staroj: "Brigo moja, prijeđi na drugoga", poručio je Longin.

No načelnik Posedarja Ivica Klanac (nezavisni) ranije je u medijima izjavio kako saniranje cijelog problema košta vrtoglavnih 13 i pol milijuna, što oni kao Općina s proračunom od 12 milijuna kuna ne mogu realizirati bez pomoći drugih. Tko će i kako to sanirati, zasad je pitanje bez odgovora.