Košarkaši Zadra u petom kolu ABA lige došli su do prve pobjede. Pod vodstvom privremenog trenera Srđana Heblicha pobijedili su Borac iz Čačka rezultatom 70:56.

U svojoj posljednjoj utakmici na klupi Zadra Heblich je Junakovića pretpostavio Mavri a Jordana Brali i Marčinkoviću, pa je prve minute odigrala petorka Junaković, Jordano, Carter, Bursać i Luković. S druge strane stajala su neka poznata lica, najpoznatije Ivan Marinković koji je za Zadar igrao od 2015. do 2017. godine, zatim prošlogodišnji igrač Splita Ilija Đoković, pa i Marko Pecarski,koji je za FMP tada kao 19-godišnjak 2019. godine u Zadru postigao 15 poena za FMP.

Izvrsno je Zadar odradio obrambene zadatke na početku utakmice, htijući novom treneru Vladimiru Anzuloviću, koji je imenovan uoči utakmice ali još nije sjeo na klupu, dokazati kako "u boci ima špirita". U sedam minuta igre gosti su postigli samo 4 poena, a Zadar čak 14. Posebno je bio raspoložen Justin Carter, daleko najbolji pojedinac na terenu u tim trenucima. U jednom trenutku moralo se otvoriti i gostima, a ulogu spasitelja imao je Hunter Hale, koji je u kratkom vremenu postigao dvije trice i koš uz dodatno bacanje. Zadar je ipak na kraju prve četvrtine imao vrlo komfornih 20:10.

Helbich je u drugoj četvrtini izrotirao dosta igrača, priliku su dobili Vuković, Marčinković, Drežnjak i Mavra, ali je samo prvi od njih iskoristio priliku, postigavši i desetak minuta igre u prvom poluvremenu 10 poena uz 5 skokova. Nažalost, Tomašević je sa zvukom sirene smanjio na 34:25.

Veliku krizu prošao je Zadar u trećoj četvrtini, u kojoj su se ispromašivali Carter i Junaković, pa su gosti pred njezin kraj došlo do 41:41. Carter je ipak smogao snage za jednu tricu, koja je bila kakav-takav zalog za minute odluke.

Srećom, Borac je pokazao da ima i više slabosti od Zadra - ušli su u posljednju četvrtinu s dvije izgubljene lopte, promašajima sa svih pozicija, skoro četiri minute bili su bez poena, a kada je jedan Dario Drežnjak zabio osam poena u nizu, od čega dvije trice, onda se znalo da je svemu zaista kraj. Zadar je u 35. minuti stigao do 16 poena prednosti (60:43) i mogao je već slaviti prvu pobjedu u ABA ligi.

Najbolji pojedinci Zadra bili su Justin Carter s 18 poena i Domagoj Vuković.