Stanari Ulice Đure Basaričeka u Zadru koja nakon svake jače kiše bude poplavljena, pa tako i danas, požalili su se na nepravovremenu intervenciju Odvodnje koja već godinama crpljenjem vode rješava problem te crne točke Plovaniji. 

- Stanari ne mogu izaći iz svojih domova zbog oborinskih kiša ni fizički ni automobilima. Čitavo jutro zovu gradsko poduzeće Odvodnju Zadar, koja ih ignorira i neće da iscrpe vodu s poplavljene ulice. Očajni stanari poplavljene ulice u Zadru pokušavaju doći i do gradonačelnika, ali sve je uzalud, izvijestili su iz Stranke hrvatskog zajedništva.

Direktor Odvodnje Grgo Peronja, koji se trenutno nalazi na operativnom sastanku i pregledava terene u radovima na Novom Bokanjcu, navodi kako je kamion u Ulicu Đure Basaričeka već poslan te da će se problem oborinskih voda u toj ulici uskoro i trajno riješiti. 

- Uveden je njemački izvođač Ludwig Pfeiffer, a datum kada će radovi započeti ovisi o dolasku okna, obavijestio je Peronja i dodao da godišnje imaju 500-injak intervencija u spornoj ulici te da kod građana nema potrebe za panikom.