Pijani u prometu najveći su problem kojem su i ovog vikenda svjedočili u Policijskoj upravi zadarskoj.

Najveća koncentracija alkohola od 2,64 g/kg izmjerena je u subotu, u 02.15 sati 36-godišnjem vozaču osobnog vozila Peugeot, zadarskih registarskih oznaka, kojeg su policijski službenici zaustavili prilikom kontrole prometa u  Ulici 84.gardijske bojne HV Termiti u Zadru. Vozač je zadržan u prostorijama za zadržavanje do otrježnjenja te je prekršajno sankcioniran.

Dan ranije u u Bibinjama, prilikom kontrole prometa, policijska patrola zaustavila je osobno vozilo varaždinskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 50-godišnji hrvatski državljanin, koji je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,71 g/kg te za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta.

Istog dana, u 16.45 sati na D-27 u mjestu Miranje, policija je uočila osobno vozilo Seat zadarskih registarskih oznaka koje je u vožnji krivudalo kolnikom. Koristeći zvučne i svjetlosne signale, policijski službenici pokušali su ga zaustaviti, na što se 70-godišnji vozač oglušio te nastavio vožnju do mjesta Dobra Voda gdje je policijskim službenicima odbio dati na uvid osobne dokumente, odbio alkotestiranje i pružao pasivni otpor, zbog čega je uz uporabu sredstava prisile doveden u prostorije policije.