Nezadovoljni novom odlukom Županijske uprave za ceste za dvogodišnje održavanje županijskih i lokalnih cesta, Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave ponovno se obratila zajednica ponuditelja, koju čine Colas, Filius i Prvi treptač.

Podsjetimo, oni su srušili prvu odluku kojom je ŽUC odbio njihovu ponudu i poništio natječaj, no u ponovljenom postupku dogodio se sličan scenarij. Županijskoj ustanovi sporan je broj njihovih stručnjaka kao i ugovori o najmu vozila s obrtom koji više ne radi. U nadi da će uspjeti raspisati novi natječaj s boljim ponudama, ponovno su poništili taj. No zbog žalbe je sada sve na čekanju.

Tako postupak koji je krenuo još u travnju nije ni blizu kraja, a zima stiže. Posljednji natječaj proveden je za razdoblje od 1. srpnja 2017. godine do 30. lipnja 2021. godine. Tvrtka koja je dobila koncesiju za to razdbolje, Ceste Zadarske županije, sada je ispala preskupa. Na koji će način ŽUC pokriti održavanje cesta do izbora novog izvođača, pitanje je koje smo mailom postavili ravnatelju Branku Kutiji.