Glumački studio u zadarskom kazalištu radi punom parom još od rujna.

- I s velikim entuzijazmom kako je to ocijenila voditeljica Žana Bumber, glumica HNK Zadar.

Ona radi s tri grupe s po 15 polaznika i nastavlja tradiciju kazališnih radionica pod vodstvom Jasne Ančić koje su iznjedrila glumačka imena poput Tihane Lazović, Paole Slavice, Silvije Mumelaše...

Ovogodišnje izdanje Glumačkog studija ima skupinu za polaznike do 12 godina koji će napraviti predstavu u suradnji sa Gradskom knjižicom.

- S drugom grupom u kojoj su tinejdžeri radimo rock mjuzikl, u suradnji sa Glazbenom školom Blagoja Berse. Treća grupa je najšarolikija. Polaznici su od 16 do 70 godina. U suradnji sa Školom primijenjene umjetnosti radi se predstava koja će biti satira na današnje društvo, informirala je Žana Bumber te najavila kako će imati i gostovanja glumaca koji će podijeliti svoja iskustva i vještine sa zadarskim Glumačkim studiom. Njega ove sezone obilježavaju članove jedne zadarske obitelji koji su polaznici sve tri radionice.

I Koncertni ured se bacio u kazališne vode pa će u Kneževoj palači glumačku radionicu voditi Alain Marin, Zadranin s glumačkim obrazovanjem u Italiji.

-  Trajat će dva mjeseca, a cijena za polaznike je 400 kuna, najavila je producentica HNK Zadar, Jadranka Svaguša na istoj konferenciji za novinare.

HNK Zadar prihvatio je suradnju s Koncertnim uredom, a koji će na račun toga za radionicu Marina ustupiti besplatno prostor u Kneževoj palači u kojoj sat najma, primjerice u Kreativnoj dvorani, stoji 1000 kuna.

- To je sporazum o kompenzaciji između dvije ustanove, navela je Melita Ivković, ravnateljica Koncertnog ureda koji, kako je istaknula, radi to na dobrobit zadarskog kulturnog života.

Koncertni ured Zadar HNK-u osigurat će korištenje prostora za navedenu aktivnost, dok će HNK nama osigurati prostor dvorane za koncerte u Koncertnoj sezoni, navela je ravnateljica Ivković koja nam nije odgovorila čime je takav ekskluzivitet stekao Alain Marin.