Nakon što su u svojoj radionici izradili kompletnu šetnicu i signalizaciju, djelatnici tvrtki Argentin Montaža iz Kaštel Novog i Tactile Studio iz Berlina započeli su s njezinim postavljenjem na Muraju. 

Iza radova, koji su u tijeku, stoji projekt signalizacije i interpretacije Bedema zadarskih pobuna sastavljen od četiri dijela: signalizacije ulaza, osnovnih elemenata ulice, interpretacije prilagođene slijepim i slabovidnim osobama na ogradi bedema te edukativne šetnice. Muraj će za posjetitelje tako postati atraktivniji uz toteme te zidnu signalizaciju i podnu signalizaciju, koja će im prikazivati gdje se trenutno nalaze.

Sama šetnica, čija je realizacija vjerno pratila ideju, osmišljena je kao jedinstveno mjesto interpretacije zadarskih fortifikacija, koja potiče na razgledavanje ostalih znamenitosti grada. Prevladavajući materijal je CorTen, čelik nalik ruzinavom željezu, od kojega su izrađene kante za otpatke.

Novi sadržaji na Muraju koštat će 193.000 kuna, a osigurani su kroz EU projekt Tourism4All (program Interreg Italy - Croatia CBC 2014-2020). U Upravnom odjelu za EU fondove očekuju kako bi montaža mogla biti završena već krajem ovog tjedna.