Zadranin koji je bratu dao otkaz u firmi zbog njegovog nedolaženja na posao morat će ga vratiti na radno mjesto, jer nisu primijenjene odredbe koje su propisane kada otkaz dobiva netko tko u firmi ima vlasničke udjele.

Direktor tvrtke dao je, naime, bratu izvanredni otkaz ugovora o radu bez prava na obranu zato jer se pet dana uzastopce nije pojavljivao na radnom mjestu skladištara svježe i prerađene ribe te manipulacije istom. Također, na sudu je tvrdio kako je ga je brat fizički napao, a izvršnom direktoru tvrtke zaprijetio smrću.

Izvanredni otkaz, utvrdio je sud, može se u opravdanim slučajevima dati bez obveze poštivanja propisanog ili ugovorenog otkaznog roka ako zaposlenik nije član uprave ili fizička osoba koja je na drugi način ovlaštena voditi poslove poslodavca. Kako je radnik iza smrti oca zajedno s braćom naslijedio jednake poslovne udjele u društvu s ograničenom odgovornošću, to znači da kao član društva ima pravo upravljanja putem skupštine društva pa mu se takav otkaz ne može uručiti.

- Niti jednom odredbom nije određeno da visina (postotak) poslovnih udjela društva utječe na izuzetak od primjene članka tužitelja. Nalaže se vratiti tužitelja na rad na način da mu se povjeri obavljanje poslova na radnom mjestu skladištara svježe i prerađene ribe te manipulacije istom, u roku od 15 dana i pod prijetnjom ovrhe, naveo je u presudi sudac Tomislav Bago.