Polaganjem vijenaca na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima na Bokanjcu započeo je program obilježavanja 30. obljetnice Dana obrane Zadra.

Vijence i svijeće položio je gradonačelnik Branko Dukić te brojna izaslanstva udruga proizašlih iz Domovinskog rata, priopćili su iz Gradske uprave. Iz fotografija je vidljivo kako je na polaganju vijenaca bio i potpredsjednik Gradskog vijeća i predsjednik Mjesnog odbora Bokanjac Enio Meštrović.

Nakon toga, označen je start atletske utrke "Linijom obrane grada", koja se tradicionalno trči od Bokanjca, preko Crnog do Dračevca, upravo linijom koja je bila prva crta obrane Zadra.

Gradonačelnik je sa suradnicima položio i vijenac na spomen obilježju u Crnom, istaknuto je na stranici Grada Zadra.

Program se nastavlja u utorak na Muraju gdje će predstavnici policije održati taktičko-tehnički zbor. Narodni muzej u Gradskoj loži u 17:30 sati otvorit će izložbu "Obranjeni Grad", dok će se od spomenika braniteljima u uvali Jazine u 19:30 sati kod spomenika braniteljima održat će se večer domoljubne poezije "Tebi grade moj", kojoj će se prethoditi spomen hodnja.

U srijedu je središnji dan proslave kod tenka na Dračevcu, gdje će biti održana svečana akademija. U 18:30 očekuje se prelet akro skupine Krila Oluje, a u 19 sati koncert klape Intrade na Trgu pet bunara, gdje su Intrade napravile prvi veliki koncert 2005. godine. Ulaznice su besplatne i dijele se u TIC-u, a svi koji nemaju COVID putovnice mogu se besplatno testirati tijekom cijelog dana u srijedu.