Poznato je više okolnosti nezapamćenog pokušaja otmice o kojem je javnost jučer izvijestilo Općinsko državno odvjetništvo u Zadru koje je podiglo optužnicu protiv 44-godišnjaka i 28-godišnjakinje zbog počinjenog kaznenog djela protiv osobne slobode protupravnim oduzimanjem slobode.

Kako piše 24sata, riječ je o osuđivanom ljubavnom paru, nezaposlenom konobaru R.M. (44) i nezaposlenoj medicinskoj sestri T. J. (28).

- Moga sina (16) pokušali su oteti ovisnici. Na sreću bio je priseban, snašao se i pobjegao otmičarima koje je policija uspjela uhititi. Odlučio sam s ovim izaći u javnost da se ovako nešto više ne bi moglo ponoviti, ispričao je za 24sata otac djeteta.

Njegov sin se 18. srpnja u 21.25 sati vraćao s igrališta u apartman u Svetom Petru na Moru nedaleko od Biograda. Razgovarao je na mobitel kad je pored njega iz smjera Biograda prema Zadru prošao crni kombi imotskih registracijskih oznaka.

Žena iz automobila spustila je prozor i upitala dječaka treba li mu prijevoz. On je odmahnuo rukom i rekao da ne treba. Kombi je potom produžio 50 - ak metara i zaustavio se uz cestu okrenut u istom smjeru.

- Otvorila su se vrata te su iz njega iskočila trojica i potrčala prema mom sinu. On je uspio pobjeći jer je na magistrali bilo prometa pa su progonitelji morali zastati na nekoliko sekundi kako bi uspjeli prijeći cestu. Došao je da kampa "Filko" u blizini gdje je u kafiću San Pedro zatražio čašu vode. Vidio je da je trio odustao, malo se smirio, a kad je došao doma ispričao mi je što se dogodilo. O svemu smo obavijestili policiju. Rekli su nam da se ne zezamo. Uvjerili smo ih kako nam tako nešto ne pada na pamet pa su pregledali nadzorne kamere koje se nalaze na magistrali i ubrzo uhitili vozača i suvozačicu - kaže otac djeteta, prosječan građanin, koji uhićenike ne poznaje, nije imućan i ne može shvatiti zašto su odlučili oteti njegova sina.

Osumnjičenici odbacuju optužbe

Osumnjičeni par tijekom ispitivanja je odbacio optužbe. R. M. istražiteljima je rekao kako su se on i T. J. vozili u njegovom kombiju. Dodao je kako zajedno uzimaju "speed", a on heroin no kako je trenutačno na metadonu. Tvrdi da osim njih dvoje nitko drugi nije bio u kombiju i da nisu pokušali oteti dječaka.

T. mu je, kaže, u jednom trenutku rekla da stane. Zaustavio je kombi, a ona je dečka koji je šetao uz cestu od 15-16 godina pitala treba li mu prijevoz. On je rekao da ne treba. R. M. tvrdi kako kombi ima samo dva sjedala i da dječak i tako ne bi imao gdje sjesti te da on uopće nije napuštao vozilo.

Tvrde da nikoga više nije bilo u kombiju

T. J. je pak na ispitivanju rekla kako je u jednom trenutku uočila "maloga" uz rub ceste i pitala ga treba li mu prijevoz na što joj nije odgovorio pa ga je, misleći da ne razumije hrvatski, isto upitala i na engleskom jeziku. On je rekao da ne treba, a oni su produžili prema Zadru, rekla je na ispitivanju.

I ona tvrdi kako osim njih dvoje nitko drugi nije bio u kombiju.