Nakon što su glasovima nove većine progurali uvođenje aplikacije za transparentni gradski proračun, iz SDP-a su otkrili novu odluku kojoj će se posvetiti - građanski odgoj u zadarskim osnovnim školama.

Radna skupina istoimenog naziva osnovana je na posljednjoj sjednici Gradskog odbora SDP-a.  Tim čine Irena Dragić, Ivan Matešić i Sabina Glasovac te Danijela Vukoša koja je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća zbog ove problematike zatražila ostavku pročelnika Upravnog odjela za odgoj i školstvo Jose Nekića.

Izabrani SDP-ovci u idućim će tjednima raditi na najboljem modelu i rješenju uvođenja građanskog odgoja u vidu nastave i aktivnosti u osnovnim školama.

- Ideja je uključiti i vanjske članove čiji je primarni interes odgoj i obrazovanje. Nakon što radna skupina izradi najbolji model prihvatljiv djeci i roditeljima, koji je u konačnici provediv i primjenjiv u praksi, bit će prezentiran kompletnoj javnosti zainteresiranoj na ovu temu, najavio je predsjednik GO SDP-a Daniel Radeta ističući kako temelj za nastavak implementiranja budućih odluka prije svega proizlazi iz odgovornosti prema onima koji su ih birali.

Prema njegovim riječima, prihvaćanjem ranije odluke o transparentnom proračunu kapitulirao je jednosmjerni model upravljanja gradom koji je trajao više od tri desetljeća.