Jučer smo pitali Grad Zadar informaciju o gradnji boćališta u dvorištu zgrade Ante Starčevića 23, a odgovor je stigao jutros iz Odjela za komunalne poslove kojeg prenosimo onako kako je napisan:

"Radovi su pokrenuti upravo na inicijativu stanara putem mjesnog odbora te nije riječ o izgradnji već o čišćenju i uređenju zapuštenog dijela javne površine u cilju sprječavanja širenja zaraze. Radove financira Grad Zadar putem izvođača održavanja komunalne infrastrukture", napisano je u nepotpisanom odgovoru.

Pitanje je bilo tko izvodi i financira te radove, na čiji zahtjev te je li prethodno tražena suglasnost stanara.  Grad Zadar, naime, nije upisan kao vlasnik, a niti u vlasničkim odnosima postoji pojam javne površine.

Na toj parceli je upisano još uvijek društveno vlasništvo, ali to je oduvijek bilo dvorište stanara te ogromne zgrade. U samom početku useljenje 1986. godine i parkiralište koje je prebačeno ispod te nadzemne površine.

Tu se kao izvor zaraze nalazi jedna olupina koju Odjel za komunalne poslove nije želio ukloniti jer su nakon niza akcija obavijesti i uklanja napuštenih vozila, naglo otkrili da je to privatna garaža.

Boćalište kojeg su sami stanari zapustili prije 30 godina plod je akcije za bolju životnu zajednicu kakvih je bilo u to doba.