Proteklog vikenda (24. - 26. rujna), policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja pojačanih aktivnosti u prometu kontrolirali 489 vozila i vozača, a poduzeli su 141 represivnu mjeru.

Alkotestirano je 102 vozača, od kojih je 13 bilo pod utjecajem alkohola, 61 vozač je prekoračio propisano ograničenje brzine, a 27 vozača nije poštivalo prometni znak. Iz prometa je isključeno četiri vozila i 15 vozača.

U tom se vremenu dogodilo 16 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, dvije su teško, a tri osobe lakše ozlijeđene.

Neslavni rekorder vikenda uhvaćen je u subotu, 25. rujna u 4,40 sati u Zagrebačkoj ulici u Zadru. Riječ je o 20-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je upravljajući osobnim vozilom zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,55 promila izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom tako što je izgubio kontrolu nad vozilom i zaustavio se na prometnom "otoku" između četiri trake.

Vozač je smješten u prostorije policije do otriježnjenja te protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.