Međunarodni 9. festival duhovne glazbe „Svjetlost dolazi" Zadar 2021. održan je u petak 24. rujna u HNK Zadar. Nastupilo je ukupno trinaest izvođača iz raznih krajeva Hrvatske, jedan izvođač iz Strasbourga i jedan iz Stuttgarta. Festival je bio natjecateljskog karaktera, dodijeljene su nagrade za najbolji tekst, glazbu, aranžman, nagrada stručnog ocjenjivačkog suda i nagrada publike.

Nagradu publike osvojili su mladi iz zbora Afterlife Ft. Antunova srca iz Volodera, Sisačko-moslavačke županije i tako postali pobjednici festivala za skladbu „Obrati me" autora teksta Kristijana Jalšića, autora glazbe Ivone Bunčić, Kristijana Jalšić i Marka Javorskog i autora aranžmana Kristijana Jalšića i Marka Javorskog.

Stručni žiri u sastavu od četiri člana: Nataša Pirc - skladateljica, voditeljica crkvenih zborova i učiteljica klavira, Martine Thomas - pjevačica jazz sastava Black Coffee, Davor Petrović - glazbeni pedagog, dugogodišnji prosvjetni djelatnik glazbene kulture, skladatelj, umjetnički voditelj i član brojnih klapa i ansambla (zadarski madrigalisti, klapa Intrade) i Saša Miočić - skladatelj, glazbeni producent, multiinstrumentalist, umjetnički ravnatelj festivala „Svjetlost dolazi" Zadar i voditelj festivalskog benda donijeli su odluke o ostalim nagradama.

Nagradu za najbolji tekst dodijelili su izvođaču Mali put - Terezi, Fedri i Jošku Periću iz Splita za skladbu „Da budem tvoj" autora teksta, glazbe i aranžmana Joška Perića. Nagradu za najbolju glazbu osvojio je Filip Panza iz Zagreba za skladbu „Za tobom" autora teksta i glazbe Filipa Panze, a aranžmana Renata Babića i Filipa Panze. Nagradu za najbolji aranžman osvojio je Antonio Perutina iz Zagreba za skladbu „Ne brini" autora teksta Antonia Perutina, autora glazbe Antonia Perutina i Dominika Lučić i autora aranžmana Dominika Lučića. Nagradu stručnog ocjenjivačkog žirija osvojila je Sonja Agata Bišćan iz Strasbourga za skladbu „Poput lahora" autora teksta, glazbe i aranžmana Sonje Agate Bišćan.