Predsjednik Vlade Andrej Plenković u utorak će biti u Zadru u pratnji ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU, Nataša Tramišak i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

Već se znalo da premijer dolazi na svečanu večeru Maraske sazvanu povodom 200 godina od kada se proizvodi Maraschino, a  stvarno jer je zadarska tvornica dobila nove vlasnike u Stanić grupi.

No, da samo ne bude posjet Zadru samo zbog Maraske, iz protokola kojeg su mediji danas dobili, proizlazi kako će premijer Plenković sudjelovati na završnoj konferenciji projekta "Centar za kreativne industrije".

Ta nedavno useljena zgrada na Relji danas se lickala za "svitu" iz Vlade koja je u Zadru bila prije točno mjesec dana kada je otvoreno EP u odbojci na Višnjiku.

U programu  se navodi kako će u 18.30 sati premijer Plenković posjetiti tvornicu Maraska Zadar, gdje će se sastati s predstavnicima uprave Stanić Grupe i Maraske, a obići će i proizvodne pogone na Biogradskoj cesti.

A u 20 sati premijer Plenković uvodno će se obratiti na svečanoj večeri u povodu obilježavanja 200 godina Maraske. Prema nekim informacijama neće ostati na večeri na koju je neovisno o sadašnjoj funkciji pozvan Božidar Kalmeta koji je 10 godina radio u Maraski prije nego je otišao u politiku.