Zadar je ovog vikenda bio centar hrvatskih kvizaša koji su se okupili u Arsenalu kako bi odmjerili znanje na petom izdanju „Memorijala Mirka Miočića", koji se održava u čast legendarnom zadarskom kvizašu.

Unatoč otežanim organizacijskim uvjetima u epidemiji koronavirusa, organizatori iz "Zadarskog pub kviza" uspjeli su oboriti rekorde.

"Suprotno svim očekivanjima, ovaj je Memorijal nadmašio dosadašnje brojke. Arsenal se i ove godine pokazao kao odličan domaćin, a zbog velikog prostora natjecanje smo uspjeli održati u skladu s epidemiološkim mjerama. S 81 parom izjednačili smo rekord u broju parova iz 2019. godine te postavili novi rekord u broju sudionika individualnog kviza na kojem su se ove godine natjecala čak 143 kvizaša. Peto izdanje ostat će zapamćeno i po dosad rekordnom broju natjecatelja iz susjednih zemalja, njih 14, kao i po najmlađem natjecatelju, četveromjesečnom Toniju Valu Marceliću koji je stigao s tatom Svenom", s osmijehom nam je nakon završetka dvodnevnog druženja u Arsenalu rekao Lovro Jurišić, voditelj tima koji je i ove godine organizirao izdanje dostojno najpoznatijeg hrvatskog "jokera zovi", prerano preminulog Mirka Miočića.

Organizatori su mjesecima radili na osmišljavanju ukupno 710 pitanja, a među 230 kvizaša koji su na njih odgovarali bilo je i troje lovaca iz popularne emisije Potjera, Morana Zibar, Dean Kotiga i Krešimir Sučević-Međeral.

Najbolji rezultat među njima ostvario je Kotiga koji je odnio pobjedu u ekipnom i kvizu parova te glazbenom tematskom kvizu "Ritam ludila". Tim Pristići, kojeg su uz Kotigu činili Perica Živanović, Toni Velić i Lukša Benić, iza sebe je ostavio F tim (Karlo Lugomer, Rudi Mrazović, Nina Križan, Krešimir Sučević-Međeral) i Jaku rekciju (Fabijan Čorak, Petar Ćosović, Lovro Marinović, Stipe Vukšić). Kotiga i Živanović briljirali su i u kvizu parova. Drugo mjesto pripalo je Ivanu Vuliću i Nevenu Trgovcu, dok su "broncu" osvojili Domagoj Pozderac i Tomislav Bleiziffer, nakon pripetavanja s Jurišićem i Ivanom Jurićem koji su također pokazali zavidno znanje. Najbolje znanje iz svijeta animiranog filma pokazao je Borko Barić na tematskom kvizu "Disney", dok je pobjedu u trećem tematskom kvizu, naziva "Domaćica", odnio Marinko Čogelja.

Konkurenciju od rekordnih 143 kvizaša, koji su se natjecali za titulu pobjednika individualnog kviza, "pomeo" je mladi Splićanin Lucian Šošić. Iz Zadra odlazi i s plaketom koju mu je, kao najboljem hrvatskom kvizašu ispod 25 godina na Svjetskom prvenstvu, uručio Hrvatski kviz savez. Kvizaško srebro na najvećem kvizaškom natjecanju u Hrvatskoj, zadarskom Memorijalu Mirka Miočića, osvojio je Neven Trgovec, dok je brončana medalja pripala Domagoju Pozdercu.