Godišnja izložba recentne hrvatske arhitekure u 2020. ove godine će se postaviti u Gradskoj loži.

Otvorenje Izložbe u Zadru održat će se u srijedu u 18 sati. Izložba nagrađivanih radova hrvatskih arhitekata bit će otvorena do 4.listopada 2021.

Radove prijavljene na Godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2020. godini ocjenjivao je stručni žiri u sastavu: Ante Nikša Bilić, Helena Paver Njirić i članovi Stručnog savjeta UHA-e: Breda Bizjak, Tonči Čerina (voditelj), Ivana Ergić, Antonio Grgić, Ana Mrđa, Lea Pelivan i Ana Šverko. Iz vrednovanja radova u konkurenciji za Nagradu „Neven Šegvić" izuzeli su se Ante Nikša Bilić i Ana Mrđa, a za Nagradu „Drago Galić" Helena Paver Njirić. O nominacijama za Nagradu „Viktor Kovačić" odlučivali su članovi Stručnog savjeta.

Nagrada Viktor Kovačić za životno djelo dodijeljena je Ivanu Prtenjaku.
Nagradu "Viktor Kovačić" za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva u 2020. dobili su Igor Franić za SEECEL centar i Tin Sven Franić, Vanja Rister i Ana Martinčić Vareško za kompleks studentskog doma Sveučilišta u Dubrovniku.

Nagradu „Drago Galić" za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture u 2020. dobili su Hrvoje Njirić i Iskra Filipović za rekonstrukciju i dogradnju kuće u zagrebačkoj Petrovoj ulici 140 i IVANIŠIN.KABASHI.ARHITEKTI/ Krunoslav Ivanišin, Lulzim Kabashi i Iva Ivas zaVillu u pogledu u Dubrovniku.
Nagrada „Bernardo Bernardi" za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja u 2020. dodijeljena je Vjekoslavu Gašparoviću za pristup i prezentaciju Utvrde Petrapilosa i Damir Gamulin i Antun Sevšek za postav izložbe „Ako tebe zaboravim... - Holokaust u Hrvatskoj 1941. - 1945. / Zadnje odredište Auschwitz".

Nagrada „Neven Šegvić" za publicistički, kritički, znanstven-istraživački i teorijski rad na području arhitekture u 2020. dodijeljena je Jeleni Skorup Juračić za knjigu „Atomizirani hotel - novi tip hotelske arhitekture u revitalizaciji grada ili krajolika" i Tamari Bjažić Klarin za knjigu „Za novi, ljepši Zagreb!" - Arhitektonski i urbanistički natječaji međuratnog Zagreba, 1918. - 1941.".
Zahvaljujemo se svim posjetiteljima koji će svojim dolaskom podržati izložbu i molimo ih da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera.

ORGANIZATORI:
Društvo arhitekata Zadra (ZDA)
Udruženje hrvatskih arhitekata (UHA)
IZLOŽBA JE REALIZIRANA UZ POTPORU:
Hrvatska komora arhitekata (HKA) Područni odbor Zadar
Grad Zadar, Upravni odjel za kulturu i sport
PARTNER IZLOŽBE:
Narodni muzej Zadar (NMZ)